Friss topikok

 • Viktória Leleszi: Faszák (2018.12.23. 19:08) EMO szövegek...
 • Babaa Sceney: @hun0001: Nem a wikipédiát írja ki, hanem azt amit megfogalmaz. Most nem tehet arról hogy hasonló... (2012.05.14. 17:10) Érdekes cikk 2
 • Babaa Sceney: @Noémi diamond: *értsetek, *Scenek, *igazad Van, *vannak, *azt hiszik, * vagdossák, *hát. ~ 15 év... (2012.05.14. 17:02) Folytatás
 • C. G. Jung: Kedves weblap tulajdonos! Ne haragudj a rideg megszólításért, de nem tudom a keresztneved. Elősz... (2011.11.29. 21:44) 2008 májusi történet, amit ma is röhejesnek, bár elgondolkodtatónak tartok
 • Łίttℓè ßrunèttè Andrea: en is irok emo verset ha kellenek az idim:-andi8904 ... (2011.03.25. 13:58) Idézetek

Ajánló

Névnap köszöntő

Kurzor

Free Guitar Pink MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

Linkeffekt

2008 májusi történet, amit ma is röhejesnek, bár elgondolkodtatónak tartok

2009.08.09. 22:12 | ~FallenAngel~ | 1 komment


forrás: index

 

Menőségből lett öngyilkos az emolány

 •  
| 2008. május 8.
A tizenhárom éves tinédzser az emeletes ágyra akasztotta fel magát, nem sokkal azután, hogy hivatalosan is emo vált belőle. Kedvenc együttese a My Chemical Romance volt, de csak pár hete ismerte.

„Rengeteg oldal van, melyeken rózsaszín macikat akasztanak fel. A lányom divatnak nevezte az emót, és azt gondoltam, hogy rendben van ez így. Hannah normális lány volt. Nagyon sok volt a barátja is. Hangulatember volt, de ezt a tinédzser kornak tulajdonítottam” – mondta az anyuka a lányáról. Hannah karatetanár édesapja szerint a lány csuklóján pár héttel korábban vágásokat fedezett fel, és amikor ezt számonkérte tőle, a lánya csak annyit válaszolt, hogy ez az emo beavatás egy része, de megígérte az apjának, hogy sose tesz ilyet többé. Hannah Bond Living Disaster („két lábon járó katasztrófa”) néven volt regisztrált tagja a Bebo közösségi oldalnak, és egy olyan képet töltött fel rá, amin egy emo kinézetű lány volt véres csuklóval. Egy másik képen az iskolai füzete volt, rajta a „ma feladom” felirattal. Hannah végül az emeletes ágyára akasztotta fel magát.

 

A halálesetet követő nyomozásból kiderült, hogy a lány gyakran beszélt barátaival az öngyilkosság bájáról, szépségéről, „glamourjáról”, illetve hogy pár héttel korábban vált nagy rajongójává az amerikai My Chemical Romance nevű emozenekarnak. A Daily Mail arra is felhívja a figyelmet, hogy az együttes Welcome To The Black Parade című lemezén a „fekete parádé” arra a helyre utal, ahova az emók haláluk után kerülnek, valamint hogy van egy dal a lemezen, melyben elhangzik, hogy „noha meghaltál és elmentél / emléked közöttünk, hidd el, tovább él”. Az öngyilkosságot megállapító halottkém szerint az ehhez hasonló esetekben semmi glamour nincsen, viszont annál tragikusabbak. „Rendkívül aggasztónak és veszélyesnek tartom, hogy emokörökben bájos és romantikus színezete van a halálnak” – nyilatkozta a szakértő.

A vizsgálatból az is kiderül, hogy múlt szeptemberben a lány elment egy buliba a fiújával, ám nem engedték meg neki a szülei, hogy ott aludjon, így amikor hazaért, egyenesen a szobájába ment, és azt mondta, megöli magát. A lány nem használt drogokat, illetve alkoholt sem ivott halála előtt, viszont a tanára szerint az önbántalmazás egyre népszerűbb volt az iskolában az emósok körében.

 


személyes vélemény:

Lehet, hogy külföldön történt, de Magyarországon is volt példa hasonlóra, minden bizonnyal. Igazából ez a lány saját döntése volt, úgy gondolom nem kéne  aenére fogni. A lány zene nélkül is megtette volna. Magyarországon a Children of distance nevezetű együttesnek több száma is halálról, öngyilkosságról, és az ezáltali megkönnyebülésről szól, mégse lesz mindenki öngyilkos, aki meghallja. Mert ahhoz, hogy valaki ngyilkos legyen, nem hiszem, hogy kell emo és *emo*zene. Ha valaki öngyilkos akar lenni, az megteszi. Az se bizto, hogy a fent említett Hannah menőzsből lett volna öngyilkos. Mellette lehet, hogy volt egy ok, amit se családja, se barátai, se tanárai nem tudtak. A tanár is jön azzal, hoy menő lett a karvagdosás... Menő lett, mert jött az emo hullám, senki se tudja honnan. Egy őrült, akinek festett szeme volt- biztos vagdosta az ereit és *emo*zenét hallgatott, aztán ez lett a menő... Aztán mégis mi az emo zene? Honnan jött? És hogy lett a neve emozene?  Azelőtt is volt zenéje az öngyilkosoknak... Az öngyilkosok himnuszának hívták, és több országban be is tiltották öngyilkossági hullám miatt. Aztán film zene lett belőle. De amikor a film létrejött ( Szomorú vasárnap '99 ) még nem nevezték a fél világot emonak...

                                                      ----//----

xD

2009.07.29. 23:32 | ~FallenAngel~ | 13 komment

A minap ComedyCentral csatornán StandUpComedy showt néztem, és olt benne mindenféle érdekes dolog, ifjúsági magazinokról, és társai, egyszer csak, *Hogyan különbözteted meg az emot a falusi emotól?*

*Úgy, hogy a falusi emo ekével vágja fel az ereit.* XDXDXD

Új játék

2009.05.16. 18:02 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

http://www.i-dressup.com/girls/makeovers/Emo_Couple.php

Az anti-emo visszatér...

2009.05.12. 16:27 | ~FallenAngel~ | 6 komment

Az emo napirend:

8:00 – Felkelni, tükörbe nézni, majd elsírni magunkat, hogy elaludtuk a hajunkat.
8:30 – Előző pont miatt öngyilkosság megkísérlése.
9:15 – Két sikertelen kísérlet után folytatni a napot.
9:20 – Kiválasztani a ruhát a mai napra.
9:50 – Fürdőszoba: hajbelövés, körömfestés, smink.
11:00 – Az új képeket feltölteni a myspace-re, e-mailek lebonyolítása, myspace-en megosztani a haverjaiddal, hogy mennyire szorít az új farmerod, megírni, hogy mennyire elkeseredett vagy.
12:00 – Némi táplálék elfogyasztása.
13:00 – Sírás.
13:25 – MSN-en megbeszélni, hogy beszakadt a körmöd tegnap.
14:00 – Megosztani a világgal a fájdalmaidat.
15:00 – Végre kimerészkedhetsz az utcára. Elmégy a barátaidhoz megbeszélni a legújabb divatot, kollektív sírás.
17:00 – Vacsora könnyekkel kísérve.
18:00 – MSN, myspace és társai.
20:00 – Fürdés, smink eltávolítása.
20:45 – Smink nélkül a tükörbe nézni, majd szembesülni, hogy mennyire ronda vagy, sírás.
23:00 – Myspace-en összegezni a napodat, elköszönni a netes haveroktól.
00:00 – Lámpaoltás, kis pityergés, még mielőtt elalszol.

Amivel nem értek egyet

2009.05.12. 16:25 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

Elsőként:

 

www.antiemo.atw.hu

Mert minden ember más. El lehet fogadni. Vannak emok és kész. Nem ez a világ legnagyobb problémája. Vannak rockerek, skinheadek, technosok, stb... Mind ember. Csak más. Nem kéne elfogadni.....?

Aztán:

Példaképek: A közelmúltban hazánkban fellépő, az emo harmadik, populáris hullámához tartozó tinibanda, a Tokio Hotel elődjét, a Devillisht (Ördögi) 12 éves korukban alapították az NDK-s születésű Kaulitz ikrek, akik példaképükként Nenát és David Bowie-t emlegetik. Magyarországon a No Thanx tiniformáció képviseli felvállaltan az emo stílust. Átlagéletkoruk 16 év.

ennek a forrása a hetek.hu . Ha már egy ilyen "híroldalra" tesznek cikket az emoról, legalább ne hülyeséget tegyenek...

 

Érdekes cikk 3

2009.05.12. 16:21 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

Emo: a nyafogó-kultúra

 

A 13-15 évesek körében ma az emo számít menőnek. Bár ez a letargikus hangvételű, punk-pop stílus a különböző irányzatok rangsorában még legalul van, sőt az idősebb punkok is ellenérzéssel viseltetnek iránta, jó ideje óriási sikert arat Európában. Az emók túlnyomó többsége feltehetően csak a külsőségeket utánozza, míg egy ideologizáló kisebbség az öngyilkosságot és a homoszexualitást eszményíti. Úgy tűnik, a zeneipar és a média a mostani tinikben egy fogékony korcsoportot talált a nyafogókultúrára – amiből egyébként 17 éves korra illik kinőni.

 

„A Tokio Hotel együttes budapesti koncertjén 13-15 év közötti fiatal lánykák százai feszegették a Syma csarnok fémkordonjait, már kora reggel – mesélte lapunknak Hartai Edina, aki aznap ott dolgozott. – A fanatikusabbak előző este birtokba vették a területet, a parkolóban aludtak, hogy az elsők közt vívhassanak kézitusát a biztonságiakkal a legjobb helyekért. A kislánysereget egyébként egy-két szülő is elkísérte, némelyikük gondosan felügyelte a csemetéjét, nehogy agyonnyomják vagy megsérüljön a hisztéria közben. A beengedéssel látszólag elcsitultak a kedélyek, de a négy fal között tovább visított a felhergelt lánytábor, ami még a fellépőket is megrettentette. Az együttes a végén sietősen távozott a helyszínről, nagy csalódottságot okozva ezzel a tömegnek. Abszolút teltház volt, az ötezer jegy hamar elfogyott.”

A Tokio Hotel egy Kelet-Németországból jövő pop-punk tinibanda, s bár németül énekel, ez semmit sem von le az extrém módon lányos külsejű fiúk hallatlan népszerűségéből, akik civilben egyébként meglehetősen konszolidált gyerekek. Sokak szerint ők az egyik jellegzetes zenei képviselői ma annak a divatirányzatnak, amit gyűjtőnéven emoként emlegetnek. A kifejezés az angol emotional szó rövidítése, és annyit tesz: érzelmes, túl érzelmes. Ennél sokkal többet sem az emo szócsövei, sem a külsőségeket már hazánkban is tömegesen majmoló fiatalok – az úgynevezett „pooserek” – sem igen tudnak mondani róla. Zenei szakértők szerint az emo mint a hardcore ellenében korábban létrejött lágyabb zenei gyűjtőirányzat tavaly tört föl Európában, az amerikai MTV zenecsatorna révén.
Címke ide vagy oda, kevés idesorolt együttes tartja magát igazi emósnak, leszámítva a stílusirányzat komoly bevételeket produkáló médiasztárjait, mint például a Full Out Boy. Amikor egy alkalommal megkérdezték Guy Picciottot, a Fugazi és a Rites of Spring frontemberét, milyen érzés az emo létrehozójának lenni, így válaszolt: „Sosem éreztem, hogy az »emo« egy zenei stílust jelöl. Számomra mindig is a legidiótább kifejezések közé tartozott. De komolyan, én mindig azt hittem, hogy punk-rock zenekarokban játszom. Nem látom sok értelmét a dolognak.” Vagy ott van a másik emofétis, Chris Carrabba, akinek folyamatosan megénekelt szerelmi bánatát némileg ellensúlyozza, hogy kiegyensúlyozott házasságban él, amit évek óta gondosan titkol tini rajongói elől.

Érzékenyebbek

Több hullámot követően az emo a kilencvenes évek végére vált igazán populárissá az USA-ban. Közönsége is ekkor mozdult el a serdülő korosztály irányába. Az emo-tudat kisajátította magának a lelki szenvedést és a személyiséget felőrlő spleent (világfájdalmat), erényként állítva be azt az önmagukat kereső tizenéves fiúk és lányok számára. Az emo fiatalok érzékenyebbek az átlagnál, többet sírnak, zárkózottak, verseket írnak, elmondásuk szerint az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak. Figyelemfelkeltésük elsődleges eszközei a netre feltett bizarr felvételek: kóbor állatok feletti véres könnyhullatás, baljós misztikum, önvagdosás és csókolózó egyneműek látványa kimerítő mennyiségben. Arra a kérdésre, mit szeretnek az emóban, ilyen és ehhez hasonló válaszokat kapunk: „én sokat sírok, és az szerintem jobb, mintha magamba fojtanám, az emósságban pedig kifejezhetjük magunkat”; „elsősorban a zene, az őszinteség (elmondhatom, hogy mi fáj a pici szívemnek), másrészről az öltözködés, a haj, a piercing”; „cejetem az emósokat, mert tudnak örülni és szomik lenni”. Egy tizennégy éves emós lányka blogjában pedig így vélekedik: „Néha tök boldog vagyok, máskor meg legszívesebben meghalnék... Fáradt vagyok, alig aludtam valamit, egész éjszaka különböző dolgokon gondolkoztam. Például a mostani életemen, mire fogom vinni az életben. Aztán elkezdtem azon gondolkodni, mennyire utálom a hajamat: göndör és megrekedt valahol a szőke és a barna között. Tehát szörnyű. Talán be kellene melírozni.”

Marketingpunk

A külsőségeiben és életérzésében egyaránt a tiniket megcélzó „marketingpunk” jellegzetes külső ismertetőjegyei között szerepel az arcba fésült fekete haj, erősen festett arc, fekete szemkontúr, szűk ruházat, csípőnadrág, tornacipő, piercingek, fémes övek, kapucnis felsők, kitűzők, láncok vagy halálfejes motívumok – miközben a kifestett, anorexiagyanús fiúk és lányok a megtévesztésig egyformán néznek ki, és szívesen fel is vállalják a nemcserét. Egy emós fórumon feltett kérdésre, miszerint kik tetszenek jobban, az emós görlök vagy bojok (EmoKID), a válaszadó tinik többsége így válaszol: „ez is, az is, biszex vagyok!”
Egy másik fórum tizenéves lánykája az alábbiakat tette közzé: „tök zárkózott vagyok, ki nem mozdulnék itthonról, egész nap csak zenét halizok meg gépezek, a karomat vagdosom (már egyre jobb formákat tudok belevágni)”. A Depeche Mode, a Nirvana vagy a Guns N’ Roses után a mai szülőknek a lázadás terén már nem sok újat lehet felmutatni, egyesek szerint a homoszexualitás és az öngyilkosság imitálása talán képes lehet a felnőttek ingerküszöbét átvinni, figyelmüket felkelteni. Mondhatni, íme a gyerekek méltó reakciója a kizárólag magukkal elfoglalt felnőttek agresszív világára, amit a média jó érzékkel kiaknáz.
„A popipar rendkívül profizálódott, jelen esetben sincs másról szó, mint az egyre fiatalabb korosztályt megcélzó trendgépezetről, amely felkarolt egy zenei szubkultúrát Amerikában – mondja Király Györgyi kulturális menedzser. – Ezúttal a célcsoport a nem elhanyagolható piaci szegmenst jelentő tini korosztály, akin keresztül jól pumpolhatók a szülők. A kamaszkori életérzés fájdalmaira építő, harsány külsőségekkel operáló stílusirányzat szükségszerűen hamar el fog múlni, miután kiöregednek belőle mind az előadók, mind közönségük, az új generációk meg szükségszerűen mást keresnek majd.”
Ma az is ciki, ha valaki 17 éves korára még nem nőtt ki az emóból, ami mellesleg a leglesajnáltabb irányzat a fiatalok körében, sőt: a lehúzására magyar antiemo szövetség is alakult. Az emónak szerteágazó a hatása, terjedésének, a külsőségek burjánzásának az internet a táptalaja, s bár elég idegborzolók egyes honlapok, azért semmi jel nincs arra, hogy tömeges öngyilkosság lenne kitörőben. A szakember szerint a felháborodás helyett sokkal inkább azon kellene elgondolkodni, hogy miért tud ma harsány divattá válni az önsajnálattal teli nyafogókultúra. A jelenség a maga módján vészjelzőként kellene hogy tudassa a túlontúl elfoglalt felnőtteknek, hogy semmilyen kapcsolatuk nincs a gyermekeikkel, akik teljesen magukra hagyva élnek az interneten.

„Rózsadombi” nyafogás?

Gábor Kálmán ifjúságkutató szerint a kilencvenes években hazánkban is felgyorsult a fiatalok korai önállósodása, legalábbis a pénzköltés és szabadidőtöltés tekintetében. A szülőkkel egy lakáson osztozó, de önálló életvitel ma tizenkét-tizenhárom éves korban elkezdődik, és elhúzódik a harmincas évekre. A korai önállósodás része az is, hogy az iskolai és a szülői tekintély meggyengülésével párhuzamosan fölerősödik a média befolyása a fiatalok értékválasztására. A felkészületlen életkorban rájuk zúduló fogyasztói kultúra szinte maga alá temeti és kihasználja őket.
Az emós életérzés minden bizonnyal az elit, de legalábbis a középosztálybeli gyerekek „nyafogása”. Tóth S. Katalin, egy szakiskola magyartanára például így válaszolt érdeklődésünkre: „Emo? Mármint nálunk, a szakiskolában? Á, ez nekik igen távoli! Ők többnyire olyan hátrányos helyzetű, a lét peremén küzdő gyerekek, akik nem jutnak el ilyen magaslatokig. Nekik nincs is naponta internetezési lehetőségük. Mondhatni soha. Az első két év nálunk arra megy el, hogy a tanulók elérjék a nyolcadikosoktól elvárható készségszintet, és egyáltalán kialakuljon némi önbizalmuk. Ha egy gyerek itt nem megy haza napokig, otthon a kutyát nem érdekli, hol volt, mit evett, jár-e iskolába. A fiatalok olyan komoly anyagi és családi gondokkal küzdenek, hogy egy Converse vagy Vans cipő náluk szóba sem jöhetne. Konszolidálódni akarnak: plázanő és kigyúrt őrző-védő – nekik ez jelenti az elérendő ideált.”

forrás: http://www.hetek.hu/hatter/200704/emo_a_nyafogo_kultura

Érdekes cikk 2

2009.05.12. 15:25 | ~FallenAngel~ | 3 komment

Emo: egyszerre minden és semmi

Az utóbbi hetekben egyre többször teszik fel társaságban a következő kérdést: "Gyerekek, mi az az emo?" Helyesen megválaszolni sosem sikerül, hiszen nem is lehet. Mindenkinek az az emo, amit éppen annak tart, persze azért némi határokkal. A magyar médiában az emo eddig csak amolyan látványosságként lett tálalva, de magáról a szubkultúráról és pláne a zenéről már jóval kevesebb szó esik.

Az elmúlt pár hónapban egyre komolyabb jelenséggé vált nálunk is egy olyan stílus, melyről gyakorlatilag lehetetlenség pontosan megmondani, micsoda, azt viszont mégis könnyű megállapítani, ha valaki helytelenül használja. Az "emo" kifejezés ugyanis egyszerre több értelemben is használatos: használják szubkultúrára, öltözködési stílusra, használják zenére, és már a magyar nyelvben is egyre gyakoribb a jelzőként való használata, tehát bármi vagy bárki, aki/ami melankolikus, szomorú, nyomott, az emo, viszont mások szerint meg az az emo, aki túlságosan is érzelgős, szenvelgős, és akkor a szubkultúrával kapcsolatos tévhitekről még nem is beszéltünk.

Mivel az emo már Magyarországon is divatjelenség, egyre több médium foglalkozik vele, ám ezek nagy része kimerül a külsőségek tárgyalásában, tizenéves lányok blogjainak pásztázásában és különféle, az irányzathoz kapcsolódó vélt vagy valós aberrációk feletti hüledezésben. Az azért majdnem mindenkinek világos, hogy múló divatról van szó, és bizonyos szempontból nálunk eddig jobban is lett kezelve, mint mondjuk Angliában, ahol a Daily Mail tavaly drámai hangvételű cikkben hívta fel a szülők figyelmét a tizenévesekből szuicid futóbolondokat faragó emo veszélyeire.

Egy viszont mindenhol közös: az emót senki sem tudja definiálni rendesen, legyen szó akár a zenéről, akár a stílusról, ellenben konkrét együttesről vagy emberről már annál többen el tudják dönteni, hogy emo-e, vagy sem, igaz, megindokolni ezt már sokkal nehezebb. Itt van nekünk tehát ez a káosz, amiben aki akar, egy idő után el tud igazodni, azzal viszont kevesen foglalkoznak, hogyan is lett az emo elszigetelt, független zenei rétegstílusból milliókat érintő tömegjelenség.

Ugyanis az emo bemutatását talán azzal kellene kezdeni, hogy momentán a legnépszerűbb stílus az amerikai fehér tizenévesek körében, és Európában is minimum dobogós. Míg húsz évvel ezelőtt az Államokban egy 15 éves, átlagos, középosztálybeli, fehér fiú a hair metál és a Bon Jovi bűvöletében élt, az öt évvel fiatalabb öccse ugyanebbe a korba érve már kockás flanelinget húzott, és Nirvana, Pearl Jam vagy más grunge együttesek posztereivel plakátozta ki a szobáját. Újabb fél évtized elteltével baseballsapka, buggyos térdnadrág és a nu-metal volt a menő, majd pár év után ez is lefutott, és keletkezett egy űr, hiszen a következő nemzedék számár a Limp Bizkit már ciki volt, és egyáltalán, egy normálisan lázadó tizenévest nem lehet komolyan venni, ha a bátyja Slipknot-lemezeivel villog.

 

Ebbe a légüres térbe nyomult be az emo, valószínűleg egy-két lusta zenei újságírónak köszönhetően, aki sokkal egyszerűbbnek tartotta leírni ezt, mint mondjuk a "poszt-grunge-nu-pop-punk" kifejezést, és valahol meg is lehet őket érteni. Persze ez nem volt teljesen alaptalan, hiszen addigra volt már egy egyre népszerűbbé váló indie rock irányzat, folyamatosan növekvő bázissal. Ehhez jött, hogy maga az emo kifejezés is egyre elterjedtebbé vált a fiatalok körében, és a macsó nu-metallal szemben amúgy is természetes ellenreakció volt egy introvertáltabb, más érzelmekre ható stílus tömegessé válása. Felismerték mindezt a lemezkiadók is, és az utóbbi két-három évben már amire lehetett, ráaggatták az emo címkét, történetesen pont a később legnépszerűbbé váló új együttesekre is. Pedig első ránézésre sok közös nincsen a goth külsőségekből és a rockoperák pátoszából táplálkozó My Chemical Romance és a slágeres, szintikkel és elektronikával puhított, habkönnyű popzenét játszó Panic! At The Disco között - leszámítva azt, hogy mindkét zenekar dühödten tiltakozik az emo jelző ellen.

De nincs mit tenni, akire egyszer már rásütötték az emo jelzőt, az már soha nem szabadul meg tőle, és majd bolond is leszn kiugrani a hajóból éppen most, hiszen az emóval együtt elveszítené milliós rajongótábora tekintélyes részét is. Ha nagyon általánosítani akarunk, akkor emo minden olyan új amerikai zenekar, amely punkos popzenét játszik, a kamaszokat legélénkebben foglalkoztató témákról énekel (viszonzatlan szerelem, ellenséges külvilág és persze az értetlen, ostoba és gonosz felnőttek), és legalább minimális mértékben cool, legyen az divatos hajviselet, smink, nyakkendő, kosztüm vagy akármi más.

Az emo zenekarok lényegét két példával lehet talán illusztrálni. Felmerülhet ugyanis a kérdés, hogy emo-e például az egyik legnépszerűbb mai zenekar, a Killers. Hiszen a smink stimmel, öltözködés úgyszintén, és vannak tinédzseres érzelmekre reflektáló dalai, Brandon Flowers pedig ugyanazzal a pátosszal a hangjában énekel, mint amit az emozenészeknek szokás tulajdonítani. Ennek ellenére nem az, hiszen bevallottan angolszász mintákat követ, zeneileg semmi köze a Jimmy Eat World-féle pop-punkhoz, hanem sokkal inkább a new wave-hez, vagy új lemezén pedig a U2 és Bruce Springsteen klasszikus rockzenéjéhez. Ráadásul ugye már szakállat is növesztettek, és nem sminkelik magukat.

 

A másik példa a Green Day, melyet például a már említett Daily Mail cikkben a legnépszerűbb emozenekarként neveztek meg, együtt a My Chemical Romance-szel, holott a Green Day sem emo. Nem is feltétlenül azért, mert már az emo kifejezés elterjedése előtt sztárzenekar volt, hiszen a fő vád az együttes ellen az, hogy a legutóbbi lemezével (American Idiot) felült az emovonatra, mert a tagok sminkelik magukat, "emósan" néznek ki, és szövegeikben bőven találhatók utalások az elővárosi tinédzserek elidegenítő és unalmas életéről. Azt pedig, hogy pop-punkot játszanak, mindenki tudja. Ennek ellenére a Green Dayt emozenekarként eladni olyan, mintha mondjuk Paul McCartney valamelyik újabb lemezére sütnénk rá, hogy Britpop. Hiszen, bár elég áttételesen, de a Green Daynek is meg volt a maga szerepe az emo előtörténetében, nélküle ugye nincs az emo zenei alapjául szolgáló pop-punk, arról nem is beszélve, hogy zeneileg újabban inkább stadionrockos irányt vett, ráadásul az American Idiot elsődlegesen egy politikus lemez, az emótól pedig mi sem áll távolabb a politikánál. A smink meg, ahogy a Killersnél is láttuk, önmagában nem bizonyíték.

De a legfontosabb érv talán mindkét zenekar esetében az, hogy nem elsősorban az emós tinédzserek körében népszerűek, mert ha így lenne, akkor bizony hiába a fenti eszmefuttatás. Ám a Killerst és a Green Dayt a nagyszámú, húszas-harmincasokból álló rajongótábora különbözteti meg leginkább az emóhoz sorolt zenekaroktól, és ez igazolni látszik azt a feltevést, miszerint az emozenekarok azok, amelyeknek a húsz fölöttiek körében már nincs igazán hitelük (nagyjából így volt ez a nu-metal zenekarokkal is).

 Ennyivel tehát már beljebb vagyunk, de mielőtt rátérnénk arra, hogy röviden ismertessük az emo útját a hardcore-tól a mainstreamig, ki kell még térnünk arra is, hogy manapság az emósnak nevezett külső korántsem jelenti azt, hogy az illető Fall Out Boyt vagy más emozenekarokat hallgat, de hát ez a divatjelenség velejárója. És itt jutunk oda is, hogy már összekeveredik a két jelentés: a zenei stílus is emo, a depressziós kamasz is emo, vagy egy megfelelően divatosan öltözött, kiegyensúlyozott fiatal lány is emo. De hogy is jutottunk idáig?

Ehhez vissza kell menni az időben, de hogy meddig, az már rögtön kényes kérdés. Általánosságban az amerikai hardcore-szcénától szokás eredeztetni az emót, de sokak szerint előfutár volt a punkot lelkizős szövegekkel párosító Hüsker Dü, sőt, a lelki problémákat és az önsajnálatot először a világ elé táró angol Smithst is emlegetik a mozgalom keresztapjaiként. A lényeg, hogy a nyolcvanas évek túlpolitizált, illetve túlzottan macsó és erőszakos washingtoni hardcore-színtere kitermelte a maga ellenzékét, és ez hozta létre a személyesebb szövegekkel operáló Embrace-t és Rites Of Spring-et, melyek vezetői, Ian MacKaye és Guy Picciotto később a Fugaziban egyesítették erőiket, és ez a zenekar szolgált mintául számos későbbinek, amelyeket már - a Fugazival ellentétben - emónak tituláltak. (Tovább bonyolíthatnánk a történetet, ha kitérnénk az emo egyik mellékhajtására, a hardcore gyökerekhez inkább hű screamóra, de ezt most inkább kihagynánk).

A Fugazi hatása már jóval túlterjedt a hardcore körökön, és a kilencvenes évek elején feltűnő, viszonylag dallamos zenét játszó poszt-hardcore zenekarok közül többen is a Fugazi nevét tűzték zászlójukra. Közülük a Sunny Day Real Estate volt az első, amely - köszönhetően az akkor csúcson levő kiadójának, a Nirvanát is futtató Sub Popnak - szélesebb körben is népszerűséget szerzett, és hozzá kapcsolódott először az emo jelző. A Sunny Day Real Estate és a vele együtt emo címkét kapó zenekarok azonban már közelebb álltak a dallamos indie rockhoz, mint a hardcore-hoz, és sikereiknek köszönhetően az emót a kilencvenes évek közepére már az indie egyik alirányzataként tartották számon. A Promise Ring, a Get Up Kids vagy a Cursive egyre nagyobb közönség előtt lépett fel, miközben a punkos elemek egyre inkább visszaszorultak az öltözködésben, és szép lassan megjelent az emós, mint fogalom. Itt még nyoma sem volt sminknek és más, feminin külsőségeknek, hanem egyszerű, second hand pólók, kardigánok, viseltes pulóverre hajtott inggallérok, SZTK-szemüveg - vagyis egyértelműen uncool külső, semmi divatos, inkább egyértelműen az amerikai iskolák kasztrendszerének legalsó fokán álló geekek megjelenését idézték. Mindez pedig teljesen ráillik az évtized egyik legfontosabb gitárzenekarára, a Weezerre.

A Weezer első lemeze 1994-ben már épített a geek-sármra, de akkor még az irónia és a humor uralták az albumot, az igazi sokk a második album, az 1996-os Pinkerton személyes, szexuálisan frusztrált, magányról és elszigeteltségről szóló, gyakran önsajnáló szövegei és a hozzá társuló, "szívből jövő" zene és ének az amerikai tinédzserek elgondolkodtatóan nagy hányadát találta szíven. A Pinkerton sosem lett igazi kereskedelmi siker, de a hatása felbecsülhetetlen, és tulajdonképpen az első igazi emo sikeralbum, még ha ezt a státusát sokan vitatják is.

Amikor ugyanis a kilencvenes évek második felére a Sunny Day Real Estate és társai egyre jobban elkanyarodtak az emótól vagy jelentőségüket vesztették, ott maradt a kifejezés, és bár az eredeti, igazi emo addigra gyakorlatilag eltűnt a föld színéről, kereslet továbbra is volt rá. És mivel a Weezer labilis vezére, Rivers Cuomo szüneteltette a zenekar működését, lett helyette más, aki kimondta, amit ki kellett mondani. A régiek közül pályán maradó Jimmy Eat World, és a - nem egy esetben a Weezer hatását viselő - új, a média által jobb híján emónak nevezett bandák (Thursday, Saves The Day, Alkaline Trio, stb.) gondoskodtak arról, hogy azok a kielégületlen és frusztrált fiatalok, akiket taszítottak az MTV-ben futtatott poszt-grunge, mainstream pop-punk és nu-metal zenekarok, ne maradjanak magukra.

Amikor aztán öt év szünet után a Weezer visszatért, hihetetlen fogadtatást kapott ahhoz képest, hogy az alatt a fél évtized alatt nem csinált semmit, és az emo, amely addig kimondottan coolnak számított indie rock körökben, rakétagyorsasággal került a mainstreambe. Ekkorra már több emo nemzedéket is megkülönböztettek, és az ezredforduló után megjelenő, emónak nevezett zenekarok már a harmadik hullámot jelentették. Közülük egy olyan vitte a prímet, amely már a kilencvenes években is létezett, ám igazi népszerűséget 2000 után szerzett (köszönhetően többek között annak is, hogy az általa játszott, teljesen felvizezett pop-punkban már alig volt észrevehető az eredeti emo elem), ez volt a már emlegetett Jimmy Eat World, mely azonban stigmaként hurcolta magával az emo jelzőt, és hiába játszott gyakorlatilag mezei, MTV-kompatibilis pop-punkot (dolgozott a Blink-182 producerével is), ez rajta ragadt. Mivel pedig a Jimmy Eat World a legnépszerűbb együttesek egyike lett, a kiadók kapva kaptak az összes, hasonlóan punkos popzenét játszó zenekarokon, melyek legalább egy kicsit merítettek a Weezertől vagy a Sunny Day Real Estate-től.

Ekkor kezdte elárasztani a világot az emo, nagyjából már abban a formájában, ahogy ma is ismerjük, de még nem volt egyeduralkodó a piacon, viszont már messze nem számított coolnak: addigra már szlogen lett a "Cheer up emo kid!" ("Fel a fejjel, emós kölyök!"), és az emo jelentett végletekig lelkizős, önsajnáltatós zenét, embert egyaránt, és persze divatot is. A Weezer-fél "geek chic" már a múlté volt, és kezdett kialakulni az az öltözködési stílus, amit ma szokás emónak hívni. A lemezkiadók pedig már jól tudták, előbb vagy utóbb végleg eljön az ő idejük.

És így is lett. Elsőként a Dashboard Confessional lett sztár, amely a sajátosan kamaszos nézőpontból írott, spleenes szövegeivel már jelezte, az emo már mást jelent, mint amit harminc körüli zenészek (lásd Sunny Day Real Estate) játszottak a saját korosztályuknak. A Dashboard Confessional vezetője, Chris Carrabba szövegei teljes mértékben megfeleltek a cikk elején ismertetett feltételeknek, és 2002-2003 az ő éve volt, onnantól kezdve pedig hetente tűnt fel egy új zenekar, amelyiket valamelyik kiadó el tudott adni emóként, és így jutottunk el a mostani helyzetig.

A külsőségek egyre extrémebbek lettek, a tinik pedig rájöttek, hogy metállal vagy punkkal már nem igazán tudják megbotránkoztatni a Guns 'N Roseson, Mötley Crüe-n vagy akár Nirvanán felnőtt szülőket, viszont azzal igen, hogyha fiú létükre kifestik magukat, nőies cuccokba bújnak, vagy a goth szubkultúra elemeit átvéve kultuszt teremtenek az öngyilkosságnak (melyről az esetek túlnyomó többségében csak beszélnek). Ezzel aztán remek alapot adtak a világnak arra, hogy az sokkolva legyen. Így születhetett meg a már említett Daily Mail cikk, amely gyakorlatilag a gothokkal azonosította az emósokat, akik divatból nyiszálják a csuklójukat, feketében járnak és a lányok a fiúkra, a fiúk pedig a lányokra hasonlítanak, és legalábbis flörtölnek a biszexualitással. Ez amellett, hogy gyakorlatilag PR cikk volt az írásban emlegetett My Chemical Romance számára, tudatosította a brit társadalomban az emo állítólagos "veszélyét", melyről azóta is cikkeznek a lapok.

Hogy mitől lesz egy zenekar emo, az jó kérdés. A külsőségeket tekintve az emo nagyjából a deszkáspunk, a gothic (dark) és az indie szubkultúrák keveréke: darkosra sminkelt, tüsi- vagy szembelógó frizurás, nőies ruhákat hordó fiúk, és feltűnően kifestett lányok, divatosan retrósnak ható, nagy műgonddal összeállított ruhatárral, kitűzőkkel és egy sereg más kiegészítővel. (Ilyeneket most már nagy számban láthatunk a magyar nagyvárosok utcáin is.) Ami pedig az emo zenei vonatkozásait illeti, a fentiekből látszik, hogy ilyen gyakorlatilag nincs. Ha mégis ragaszkodnánk a meghatározásához, leginkább a Blink-182 pop-punkját idéző zene, gyakran túldramatizált (sokszor nyafogós) énekstílus, általában rendkívül dallamos, és megfoghatóan kamaszos melodrámával telített dalokkal.

Az emo zenekarok tavaly törtek be igazán Európában is, és hiába dobálták meg brit fesztiválokon a My Chemical Romance és a Panic! At The Disco tagjait, a zenekarok rendkívül népszerűek az öreg kontinensen. Az említett együtteseken kívül a Fall Out Boy, az All-American Rejects vagy a Taking Back Sunday is iszonyú mennyiségű lemezt adott el idén, noha ezek is különböznek egymástól. Abban viszont nem, hogy valamennyi emozenekarként van nyilvántartva a médiában és a nagyközönség számára is, innentől kezdve pedig már mindegy.

Az emo mai szupersztárjai közül talán a Fall Out Boy azonosul leginkább a szerepével. Legújabb, február elejére várt lemezében a zenekar már beszól az új emozenekaroknak is, miszerint ezen a szekéren már nincs hely, szálljanak fel egy másikra. Érdekes azért elgondolni, hogy a valaha az elnyomott, sikertelen kamaszok szubkultúrájaként elhíresült emo már rég nemcsak a geekek vagy nerd-ök sajátja, hanem minden tinédzseré, aki kicsit is szeretne divatos lenni. Ugyanúgy, egyre kevésbé lesz hiteles az évek óta gondosan titkolt házasságban élő Chris Carrabba világfájdalma, vagy a díjkiosztókon szupersztárokkal parádézó Fall Out Boy deprimált szövegei. A rosszindulatú kritikusok szerint a Backstreet Boys és a Blink-182 keverékeként jellemzett zenekar az új lemezén diszkótól punkon át R&B-ig mindent bedob, de a végeredmény ettől még ugyanúgy emo marad. Kérdés persze, hogy meddig.

Mint ahogy kérdés az is, hogy lesz-e magyar emozenekar, és ha igen, akkor mikor? A korábbi, poszt-hardcore emo inspirált ugyan magyar zenekarokat, ezek közül viszont már kevesen léteznek, az újfajta, "MTV-emo" nálunk még várat magára, már csak azért is, mert a magyar média még a gondolatát sem bírja elviselni a torzított gitárnak és a punknak, legyen az bármilyen higított verzió. Igaz, nálunk valamiért sokak szerint a 14 éves lányok körében népszerű német boy band, a Tokio Hotel számít emozenekarnak, e logika alapján elindulva nem kizárt, hogy kapunk majd egy Tokio Hotel-klónt - mondjuk a Shygys volt tagjaiból -, amelynek még nyomokban sem lesz köze az amerikai emóhoz, viszont biztosan lesz a tagokon smink.

forrás:http://www.origo.hu/zene/20070125emo.html

Inkei Bence-2007

Érdekes cikk 1

2009.05.12. 15:22 | ~FallenAngel~ | 2 komment

Nem transzvesztita, nem depressziós, csak emós

 

Nemvok emos, de csatiztam par emossal a zenével kapcsiban, meg hogy mit xeriznek még. Meg mit nem. Pl a plázabiccseket, a lehúzós dumát, meg az antikat. De a legjobban a divatemokat. Ja, meg a suleet! XDDDD Akinek fogalma sincs, miről szól a fenti szöveg, kérjük, olvasson tovább. Akinek van, az is.

Előre kell bocsátanom, nem vagyok 15 éves, dühös kamaszfiú. Sőt, nem vagyok 13 éves, barbizásból már kinőtt, a nőiséggel félpornó videoklipekből ismerkedő bakfislány sem. Úgyhogy egy ideig értetlenül bámultam a Privi.hu [1]-t, a 15 év alatti magyarok válaszát a MySpace-re.

Nem az döbbentett meg, hogy a játszótér betonoszlopánál vonagló, tinikurvának öltözött kiscsajok, a földrajztanár által örök depresszióba taszított szuicidek és kigyúrt wannabe maffiózócskák bemutatkozóoldalai azt az érzetet keltették, hogy Magyarország tíz év múlva pornófilmbe oltott gengsztermozi lesz, ahol az áldozatok olyan lúzerekből kerülnek ki, akik még pont nem vágták fel az ereiket.

Misztikumoszlató túlélőszótár

x = sz
XD = összehúzott szemű, nagyon röhögő szmájli
plázabiccs = miniszoknyába és topba öltözött, erősen kifestett 13 éves lány
szerizem = szeretem
a szóvégi i-t ee-nek kell írnee
köcce = köszönöm
cijja = szija
vok = vagyok
naon = nagyon.

Nem ezen akadtam fenn, mert a jövő természetesen nem ilyen lesz. A szülők nyugodjanak meg, a dolog évezredek sablonja szerint lecseng néhány év alatt, és csak a szokásos mennyiségű kurva, bűnöző és öngyilkos termelődik majd ki. Nem is a szlengről van szó, a Mechanikus narancs óta ismert a téma.

Az emókon nem tudtam túltenni magam. A Privi.hu nyelvi és vizuális iszapbirkózásában ugyanis ez volt az egyetlen fix pont. A legtöbben vagy emósok voltak, vagy pont, hogy utálták az emókat. A dolgot bonyolította, hogy az emók egyúttal elítélik a többi emót is, mert ők csak megjátsszák az egészet. Ahogy emokid15 írja: "Az emo görlöknek többsége divatból az!"

És ezzel nehezen lehet vitatkozni, főleg, ha nem tudjuk, mi az, hogy emo.

Mi az, hogy emo?

Kezdjük az elején, a leglényegtelenebbel. (Akit a téma szempontjából mellékes zenei előzmények nem izgatnak, ugorjon a következő fejezetre.) Az emo eredetileg zenei stílus volt a 80-as években. Az emotional, azaz az érzelmes hardcore Washingtonban alakult ki az egyre durvább New York-i hardcore ellenáramlataként. Az emocore zenekarok – például a Rites of Spring, akiktől állítólag az emo kifejezés is származik – a szakirodalom szerint dallamosabb zenét játszottak. Ebből azoknak, akik nincsenek mélyen beágyazva a szcénába, persze annyi jön le, hogy az emocore-osok pont ugyanúgy daráltak a gitárjaikon, mint kemény zenében utazó haverjaik Amerika-szerte. A hasonlóságot aztán a történelem is igazolta, amikor a 90-es évek elején az egész egyszerre tűnt el.

Az emo 5-6 évvel később feltámadt, aztán most pár éve harmadszor is, hogy popos fordulatok után olyan, szerelmi problémákról és világfájdalomról éneklő tinizenekarokba torkolljon, mint a Taking Back Sunday, a My Chemical Romance vagy a Funeral for a Friend.

Az emo és a szocialisták

Az emokultúra megértéséhez egyébként nem kell tudnunk semmit ezekről a punkos, rockos, melankolikus zenekarokról. Messengeres kalandozásaimból kiderült, hogy a mozgalom kulturális háttere nagyjából annyira tiszta, mint az MSZP ideológiai bázisa. És pont annyira fontos is, mint Gyurcsány Ferencnek Marx.

Vannak emók, akik a fenti zenéket hallgatják, vannak, akik a divathullámot jó érzékkel meglovagoló német Tokio Hotelt, sőt vannak, akik skát. Vagy semmit, mert úgyis mindegy. Ez ugyanis a lényeg. Hogy az élet szar. Az embernek a mindennapi őrületben a mély érzések, a világ keserűségében való elmerülés, a melankólia, a versírás maradnak társául.

A kamaszkori nihilizmus önmagában nem lenne izgalmas. Ki emlékszik, például, a cure-osokra, depeche-esekre? Vagy az alterosok, gézsállal a nyakukban? Az emót ezekhez hasonló, ellenkulturális mozgalomnak hívnánk, már ha nem lenne akkora divat, mint maga a mainstream.

A zavarba ejtő helyzet az oka, hogy aki emo, az leginkább a többi emóra dühös, mert ők csak divatból csinálják. "16 éves leszek lassan és már 2 éve emo vok. 2 éve mikor végigmentem az utcán mindenki hülyének nézett és ujjal mutogattak rám mert máshogy néztem ki mint az átlag. Most meg minden 2. ember aki szembejön velem úgy néz ki mint én. Nem zavarna ha tudnám , hogy nem divatból megy az egész mert az h valaki emo most kezd divatos lenni" - mutat rá a problémára egy fórumon Oroszlánbébi.

Az emót egyébként nagyjából abban a korban hagyják abba a srácok, amikor az előző generációk éppen kezdtek cure-osok, depeche-esek, alterosok lenni. Aki ma 17 évesen még emós, az valamit nagyon elrontott, és kiútnak valóban csak a befalcolás marad.

Akinek viszont 13 évesen még nincs vastagon kihúzott szeme, arcba fésült haja, szegecselt öve, szűk, női csípőfarmere, hát az tényleg csak egy plázabiccs lehet.

Az emo 12 pontja

Nem, nem csak lányok lehetnek emósok. Annyi, hogy az emo fiúkat és lányokat nem sok különbözteti meg egymástól. Az emo boyok ugyanolyan testre tapadó pólót, kitűzőket, halálfejmintás kendőt vagy táskát, feltupírozott, szembe fésült hajat, női farmert és szájpiercinget hordanak, mint az emo görlök.

Hiba volna a nemeket szexuális szokásaik alapján megpróbálni elkülöníteni. Az emóknak ugyanis olyannyira fontosak az érzelmek, hogy azokat adott esetben saját nemükön vezetik le. A lényeg ugyanis az érzékenység, amit nem korlátozhatnak olyasmik, mint az elsődleges nemi jegyek. A magyar és külföldi oldalak tömegével mutatnak be egymással csókolózó emo kideket, amit az emo görlök állítólag nagyon szexinek tartanak.

A mozgalom kulcsa egyébként éppen a net. Míg kulturális háttér tekintetében az emo elég hektikus, a stílus legapróbb jegyei is pontosan terjednek a blogokon és a honlapokon. Egy 14 éves, vidéki lány elmesélte, egy éve emo, amióta a neten rábukkant egy fekete-fehér oldalra, versekkel, emók képeivel és emo magyarázószövegekkel.

A magyar oldalak jó részén pontosan ugyanaz a hosszú használati utasítás olvasható, amelyből kiderül, hogyan néznek ki, miket gondolnak, hogyan viselkednek az emók.

Az emo például érzékeny: "Sajnos elég jó és érzékenylelkű ember vagyok. Sokszor imádok mident sokszor meg elönt a S Z A R. Elszorul a szívem ha egy kóborkutyát vagy egy megfáradt nőt látok ilyenkor minden szomorú."

Az emo passzívan lázad: "Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain, gyakran filóznak olyan dolgokról, amik az emberi érzelmekkel, a léttel kapcsolatosak. Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni."

 

Az emo nem eszik állatot: "Az Emokra jellemző még, hogy legjava vegetáriánus, az állatok iránt érzett szeretet miatt."

Az emo szomorú: "Minden EMO-s tudja, hogy milyen az amikor, semmi nem jön össze, és jobb nem látni a világot."

Az emo nem öngyilkos, csak néha

Az emós kultúrában lényeges még az öngyilkosság, amit onnan lehet tudni, hogy a legtöbb szájt megmagyarázza: azért, mert emo vagy, még nem kell felvágnod az ereid. Bár valószínűtlen, hogy az emósok a szegény kóbor kutyák láttán tömeges öngyilkosságot követnének el, és különben is, nyolcra haza kell érniük. Azért meglepő volt hallani, hogy a befalcolás nem csak a divat része. Egy 14 éves lány mesélte, hogy emós unokatestvére sikeres öngyilkosságot követett el, mert elhagyta egy emós fiú.

Mivel az Index szerkesztőségében nem dolgoznak emók, nem ezzel a szomorú történettel fejezzük be a cikket. Rövid útmutató arról, honnan ismerhető fel rögtön egy emós honlap.

Az oldal legelején elküldik a francba azt, akinek nem tetszik, amit lát.
Az egyes mondatok végén X-ek szerepelnek, ami a straight edge nevű antidrogos és alkoholellenes hardcore-mozgalom jele, és senki sem tudja, pontosan miért került az emós szimbólumok közé.
Bemásoltak néhány verset (Ady).
A képeken önmagát felülről vagy tükörből fotózó androgünök képei láthatók, vagy a saját, csámpásan álló lábukról raknak fel fotókat. Esetleg fejbelövést imitálnak a kamera előtt.
Fiatal fiúk csókolóznak.

Az emo divatja egyébként kitermelte harcos ellenfeleit, akik anitemo oldalakat üzemeltetnek, antiemo filmeket készítenek, sőt antiemo ruhákat árulnak, úgyhogy a kör bezárult. Döntenie kell.

Folytatás

2009.05.12. 14:54 | ~FallenAngel~ | 5 komment

tizenéveslány: Nem bírom az előítéletes embereket. Szerintem igazságtalanság, hogy mindenki elítéli az emokat, beszól nekik, stb...Nekem is beszóltak már 81*, h *imó g^ci*... Nem hiszem el, hogy ne, bírnak úgy elmenni egy emo mellett, hogy békén hagyja.... Én nem vagyok emo. Csak voltam, de nem utálom őket, sőt.....:D néha még vannak világvée pillanataim. Szóval szerintem az emo emberek néha tényleg túlzásba viszik a dolgokat, de ha van okuk rá, én teljesen megértem őket.

tizenéveslány: Én se szeretem, ha az emberek oltják az emokat, mert az ő életük, joguk van megválasztani a stílusukat, másnak semmi köze hozzá. Nekem egyébként tetszik ez a stílus, csak a vagdosással van bajom. :S

tizenévesfiú:Nem nagyon bírom az emokat. Különösebb bajom nincs velük, el vannak magukban. Nem szólok be nekik, mert annak mi értelme van? Nekem attól mi jobb? Csak még jobban összetöröm szegény lelkivilágát...

 

Na gondolkodjunk egy kicsit......

2009.05.12. 14:41 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

Van még értelme ennek az oldalnak?

Az emo kezd megszokott lenni, csak egy a sokból, illetve az igazi emo-k kezdenek eltűnni, elhalkulni...

Ma már összekeverik a Saucy-t a Scene-nel, a Saucy-t a Pózer-rel, a Hard emo-t a depresszióssal....

Az AFC-t, No thanxet ugyanúgy *leemozzák* mondjuk...

Valamelyik nap ültem a buszon. Zenét hallgattam, de azért hallottam a mellettem állók beszélgetését. 35 és 45 év közötti házaspár:

*férj: Ott egy másik Anti fitness club!*
*feleség: Jajj látom!*
*férj: Jééé ennek még hajpántja is van!*  

Pedig csak egy hétköznapi lány volt, kihúzott szemmel, kockás sállal....

Van egy ismerősöm. Rá nem mondják azt, hogy emo. Nem tud úgy kinézni, mint egy *emoss* mert nem teheti meg. Pedig neki több köze van az emohoz, mint a legtöbb *leemozott* csajnak (ill. pasinak) a környezetemben... :S

 

Viccek. Senki se sértődjön meg rajtuk :))

2008.08.24. 15:15 | ~FallenAngel~ | 3 komment

Emo viccek

 

 Hogy kínozhatsz meg egy emot?
- ?
- Megmondod neki, hogy ma nagyon boldognak látszik.

 

- Mi az? Egy Zsiguli 4 emoval száguld a szakadék felé?
- ?
- Pazarlás. Öt is belefér.

 

- Hány emo tud becsavarni egy villanykörtét?
-Egy  sem,ülnek a sötétben és bögnek.

 

 

-Miről ismered fel az EMO-t?
-Egyik szeme sír, a másik meg haj...

 

- Mi a tömegsír?
- Sikeres EMO-k csoportképe.

 

- Mit csinál öt EMO-s egy szobában?
- Négy ül a sarokban és sír, az ötödik meg öngyilkos lesz, mert nincs ötödik szoba, ahol sírhatna!

 

- Miért sír az EMO-s kislány a kör alakú szobában?
- Mert nincs sarok ahol sírhatna!

 

- Miért jó az EMO-s torta?
- Mert felvágja magát!

 

- Hány EMO-s kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Egy sem, mert ők sírnak sötétben.

 

-Ki a boldog életü emo?

-Amelyik halva születik!

 

 -Hogyan vonzák  a katonasághoz az EmO-sokat?

-Gyertek fiuk itt meglehet hallni.

 

-Hogy hivják mikor az emberek sirni kezdenek?

-EMOlucio.

 

Komor ábrázattal fordul az orvos az emo-hoz:

-Sajnálom,de a kedves feleségét nem tudtuk megmenteni,tegnap elhunyt...

 

Az EmO felsohajt.

-De jo neki,legalább sikerült.

  

-Hogy vagánykodik az EmO?

-Gillette Mach 3-at vesz.

 

 

Idézetek

2008.08.24. 15:12 | ~FallenAngel~ | 10 komment

A lány szerette, A fiú nem.
A lány felnézett rá, A fiú nem.
A lány szerelmet vallott, A fiú megalázta.
A lány sírt végette, A fiú kinevette.
A fiú csak akkor jött rá mit tett,
Amikor a lány sírjára virágot tett

"A könny és a szeretet édes testvér,
Nem szerelem az, ami egy könnyet sem ér,
Aki sosem sírt az sosem szeretett, mert a könny
És a szeretet egy napon született!"

„Valakinek meg kell halni, hogy a többiek megbecsüljék az életet.”


"A halál tulajdonképpen jelentéktelen dolog... valójában csak átmentem ide a szomszéd szobába. Én én vagyok, te pedig te. Akármit is jelentettünk egymásnak egymás életében, ez mit sem változott. Nevezz csak nyugodtan a megszokott nevemen, beszélj velem ugyanazon a könnyed hangon, melyen mindig is beszéltél. Ne változtass hangszíneden. Nevess ugyanúgy, ahogy valaha együtt nevettünk a vicceken. Imádkozz, mosolyogj, gondolj rám - emlegesd fel a nevem nap mint nap, ahogyan annak előtte is, de ne árnyékolja be semmi a hangulatot, amikor szóba kerülök. Az élet nem kapott semmiféle új jelentést. Minden olyan, mint amilyen volt, nem szakadt meg a folytonosság. Az, hogy nem látnak, még nem jelenti azt, hogy nem kell rám gondolni. Várok rád, itt vagyok a közeledben - egészen közel. Nincs semmi baj."

"Addig vagy boldog, míg van aki szeret,
aki a bajban megfogja kezed,
s, hogy milyen fontos is volt neked,
csak akkor érzed ha nincs már veled!"

„Itt ülök egyedül, földön kuporodva
várom, hogy valaki vállam simogassa
várom őt, ki nem jön el soha.”

„A magányosság idején látjuk, hogy nem vagyunk fontosak a nagy, mozgalmas világ számára, és hogy az sem fontos a mi számunkra.”

"Kövesd a megérzéseidet, ahogy a régi hajósok követték a csillagokat. Az utazás lehet magányos, de a csillagok elvezetnek célodhoz."

„A magánytól való félelem tanít meg minket a szeretetre.”

„Mint telefon az elhagyott lakásban, mely éjidőn reménytelen csörömpöl, úgy jajveszékel itt hiába lelkem, oly messze az élettől és örömtől.”

„Senki sem érdemli meg könnyeidet, aki pedig megérdemli az nem fog sírásra késztetni.”


„Mindennap megszűnik valami ,
amiért az ember szomorkodik,
de mindennap születik valami,
amiért érdemes élni és küzdeni.”

„Rám nehezedik egy emlék
Egyszer az ablakra fagyott az arcom
úgy vártam valakire
akiről azt hittem, hogy szeret.
Még bennem szoronganak a könnyek
mert nem jött el mégsem.”

„Akkor érzed igazán, hogy valakit elvesztettél, ha tudod, hogy már sosem kapod vissza.”

„Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya mikor melletted ül és tudod, hogy sosem lehet a tiéd.”

„Barátságot ajánlani, ha szerelmet kérünk: a legkegyetlenebb.
Kő, melyet adnak, ha éhen kenyeret kérünk.”

„Kicsi még a szív, vigyázz, hogy épen nőjön fel,
Nem mindegy, hogy hány sebet kap, s melyiktől vérzik el...”

"Ne verd át azt, aki téged nagyon szeret
Ne tedd tönkre az életét, ha már a tied boldog nem lehet!"

"Minden könnycsepp ő érte születik,
S miután arcomon lefolyik
Meghal! mint szívemben a remény,
Mert ő soha nem lesz az enyém!"

"Nem az az igazi fájdalom, mitől könnyes lesz a szem, hanem amit magunkban hordozunk, titokban, csendesen..."

"Szerelmem hajnalán fényeket láttam
Reményteli szívemmel magasba száltam
De vissza estem a kemény földre
Mert a szerelem nem tarthat örökre."

"Felkelsz, és arcodra egy mosolyt festesz, ez is kell a mindennapos jelmezedhez, milyen szép vagy... Újra játszol, újra élsz, magányodról nem beszélsz, hangok hívnak, visszatérsz, nem szeretsz és nem remélsz... Ugye nem félsz??".

Csak azok látják meg a világot a maga valóságában, akiknek a szemét tisztára mosták a könnyek...

Ne lásson át a folyókon a kíváncsi tömeg. Mosoly lebegjen ajkadon, Ha vérzik is szíved.

"Csak esik és esik. Amióta elmentél nem kelt fel a nap. "

"A magány az, mikor belenézel a tükörbe és a semmi néz vissza rád."

"Ha valaki elment, ne hívd többé vissza,
A megsárgult emlék nem lesz többé tiszta.
Ha valaki elment, és eltudott menni,
Nehezen akarva, de el kell feledni."
(Alexandre Dumas)

"Csalódni kell hogy boldogok lehessünk,
Gyűlölni tudni hogy újból szeressünk.
Kell tudni zokogni meg sírni,
Valakit megunni aztán visszahívni.
Csalódni százszor, csalódni ezerszer,
Hogy boldogok lehessünk egyetlen egyszer!"
Shakespeare


"Az tesz igazán erőssé, hogy képes vagy ilyen fájdalmat érezni." (J.K.Rowling)


"Az embert nem a fájdalom öli meg, hanem a remény amiben csalódott"

Ne lásson át a folyókon a kíváncsi tömeg. Mosoly lebegjen ajkadon, Ha vérzik is szíved.


"Minden nőben téged kerestelek,
sokáig, lázas testeket
fűtöttem és hűtöttem, némelyik
különb volt, mint te lehetsz.
Szerettek, s fájt, hogy nem te szeretsz."
(Szabó Lőrinc)"Kellett nekem, hogy rád akadjak,
Kellett, hogy megkedveljelek,
Hogy együgyű mindent bevalljak,
S hogy büszkén ne hallgass te meg!
Kellett nekem beléd szeretnem,
Kellett nekem, hogy meggyötörj,
Hogy bálványozzalak szívemben,
S hogy te viszonzásul megölj."


„Egyedül. Igen, ez a kulcsszó, nincs is még ilyen szörnyű szó. A gyilkosság meg sem közelíti; a pokol pedig csak szegényes szinonímája..."

Fájni kell a szívnek, ha igazán szeret, mert fájdalom nélkül szeretni nem lehet!


Osztrovszkij: Tudod, mi a bánat?

Ülni egy csendes szobában,
s várni valakire, aki nem jön többé.
Elutazni onnan, ahol boldog voltál,
s otthagyni szíved örökké.
Szeretni valakit, aki nem szeret téged,
könnyeket tagadni, mik szemedben égnek.
Kergetni egy álmot, soha el nem érni,
csalódott szívvel, mindig csak remélni.
Megalázva írni könyörgő levelet,
sirdogálva várni, soha nem jön rá felelet.
Szavakkal idézni, mik lelkedre hulltak,
rózsákat őrizni, melyek megfakultak.
Hideg búcsúzásnál, forró csókot kérni,
mással látni őt, nem vissza fordulni.
Kacagni boldogan, hazug lemondással,
otthon leborulni, könnyes csalódással.
Aztán átvergődni hosszú éjszakákat,
imádkozni azért, hogy Ö meg ne
tudja mi is az a bánat.

"A kis gond beszédes, a nagy fájdalom hallgat."

"Hiányod betölti a teret
semmi nem marad rajta kívül.
Hétköznapivá válik a szenvedés,
minden öröm lassan kihűl.
Milyen hiábavaló is az egész!
A fájdalom jelenti az életet."

 

Képek

2008.08.24. 14:56 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

Néhány, a stílushoz kapcsolódó képet feltettem a www.teengirl995.spaces.live.com személyes oldalamra.

A képek forrása az internet. :)

LoooL

2008.07.12. 20:39 | ~FallenAngel~ | 4 komment

Ezen nagyon elgondolgoztam...

 

Myvipen egy velem egy településen élő 11 éves emo. Ez még hagyján, hadd legyen, ha ő tényleg az. De ő nem az!

High school musical azonbelül is Zac Efron rajongó. Egy emo is szeretheti a HSM-et de ez még nem minden.

Megnéztem róla egy téli képet. Rózsaszín pulcsi, világoskék farmer, világos barna copfba fogott haj, fülig ér a szája, úgy mosolyog.

Most ő emo. Hogy öltözködik?

Csíkos, kapucnis rövidujjú, biciklis kesztyű, arcba fésült haj, kihúzott szem, tornacsuka, meg általában farmer nadrág...

Amúgy egy vidám csajnak tűnik, aki kicsit hiphop-osan öltözködik és emo szerű képeket csinál magáról...

Benne van egy olyan klubja például hogy Bill baba és Tom baba rajongói klub...

Ha emo akkor már nem tudom ki emo és ki nem...

Egy hasznos, jó, eredeti oldal

2008.07.09. 12:23 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

Egy oldal ami igazi, a valóságot mutatja és szép! Szerintem érdemes megnézni! Az utóbbi néhány bejegyzést is itt találtam!

www.emofriend.gportal.hu

Mitől emo az emo?

2008.07.09. 12:20 | ~FallenAngel~ | 5 komment

Miért lettél emo? - Gyakori kérdés és válasza, azaz mitől lehet emo egy emo?

A leghülyébb kérdés szerintem a világon. Ezt végülis azért találták ki, hogy kiszűrjék a pózereket. Tehát ha valaki ezt válaszolja: Mert ez olyan cuki! akkor az igazán pózer... Hasonló válasz még a:
Mert megtetszett!, Mert az osztályomból mindenki az!, stb...
Evvel a kérdéssel csak az a baj, hogy egy igazi emo, meg nem tudja megfogalmazni. Ezt azért is mondom mert ha visszakérdezel, hogy és te? akkor nem kapsz választ... Különös nem? o_O
Ha valamelyik ember mégis tud választ adni azok csak is ezek lehetnek: Kialakult...., Igy érzem magam jól, vagy Nem én változtam a stilushoz, egyszercsak a stilus nőtt hozzám. Utolsó kevésbé megfelelő válasz, de naggyából ezek azok, amiért nem köthetnek beléd. 
Van még egy másik válasz is az Igy születtem! Nos, én ezt használom. :D Az igazság az, hogy kialakult.
Egyszercsak emo lesz valaki? Egyik nap még Paris Hilton dalokra táncikált, másnap meg már My Chemical Romance-ra üti a ritmust? Hát ilyen nincs. Akkor az egy nagy pózer... Miért? Egyik napról a másikra senki sem lesz emo. 
Akkor hogyan? 
Ugye kell hozzá az, hogy emo vagy. Ezt nem másnapra döntöd el. Először hallgatod a számokat. Nem tetszik. Aztán megtetszik. Beleolvasol egy emo blogba. Érdekel, sirsz rajta, észreveszed, hogy egyformán érzel vele. Leszoksz a régi szokásaidról, észreveszed, hogy emo vagy. Ezentúl úgy öltözködsz, olyan a hajad, és csak emok társaságában érzed jól magad. Ez az átalakulás. Egy emo emová változásának egyetlen, elfogadható magyarázata.
Remélem mostmár nem érzed magad rosszul ha rákérdeznek: Miért is lettél emo?

 

forrás: http://gportal.hu/gindex.php?pg=25612895

Összehasonlítás

2008.07.09. 12:19 | ~FallenAngel~ | 2 komment

Scene "emo":
- lenézőek
- egoisták
- szinesek, érdekes ruhát hordanak, különleges frizurával
- őket nem nagyon az zavarja, hogy milyen a világ, ők csak megbotránkoztatják az embereket (bár legtöbben azért scene-k mert "jajj Kiki is az")

Emo:
- nyitottak egymás felé
- nem egoisták, mármint legtöbbje nem
- inkább fekete-fehér öltözködési stilus
- őket még mindig a szar világ zavarja, ez ellen lázadnak

 

forrás: http://gportal.hu/gindex.php?pg=25210899

Cheer up emo kid!

2008.07.09. 12:17 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

Cheer up emo kid! - Gyakori kifejezés, de mit jelent?

Kezdjük megint, szokásomhoz híven a nyelvtannal.
Ird: Cheer Up Emo Kid! 
Ejtsd: Chíír áp ímó kid

Akkor most folytassuk a jelentésével: 
Szó szerinti forditás: Vidulj fel emo gyerek!

Értelmezés:
Rengeteg anti emo használja ezt a kifejezést, kb így: Nőlj már fel és vedd észre, hogy ez az egész bőgősdi hülyeség... Tehát ezt a kifejezést leginkább anti-emok használják. 
De akkor mi van azokkal az emo képekkel amelyen annyi kid pózol Cheer Up Emo Kid szöveg mellett?
Ez olyasfajta visszavágás az emoknak. Értelmezd igy:
Tudom mit gondolsz, és szarok rá. Ha én igy érzem jól magam.

Tehát ezt takarja ez a 4 szóból álló kis mondat.

 

forrás: http://gportal.hu/gindex.php?pg=25612807

Lola... színvonal :P

2008.07.09. 12:16 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

 

Lola, elment a Viva Interaktívjába, és egy kis beszélgetést folytattak. Ez azidő tájt folyt, mikor a TH előtt lépett fel, mert ő olyan kis tünemény :D 

Ada: - és hogy érzed magad, hogy egy ilyen emo-s koncert után léptél fel? A hajad tök jó volt. Egész vagány. Mond te is emo vagy?

Lola:- Nem én nem.

Ada:-De a képeken egész olyan vagy.

Lola:- Nekem egyszer azt mondták, hogy egy lány nem lehet emo.

Ada:-Ezt még nem hallottam.

Lola:- Nem tudom, nekem azt mondták...

 

Forrás: http://gportal.hu/gindex.php?pg=25187432

Saucy emo vs. Sceene

2008.07.09. 12:13 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

 

Sokan nem tudják, hogy mi a különbség, pedig az egyik az emo egyik ága,
a másik meg egy myspace-ről kiindult trend. A scene és a saucy nem is hozható
kapcsolatba egymással, csak az öltözködés hasonló...

Azt már tudjuk, mi is a saucy. A scene-ről nem sok mindent lehet tudni,
mivel ez csak egy myspace-ről kiindult trend, amit elég sokan kezdtek el követni. 

De kezdjük az elejéről. A saucy (hosszabb, ismertebb nevén: saucy-emo) az emoból
vált ki, és vált önálló stílussá. A scene-t híres modellek kezdték terjeszteni, mint pl.
Dakota Rose, Kiki Kannibal, Audrey Kitching. A saucy lényege, hogy merjünk változni,
változtatni (bár ez egyre inkább kezd háttérbe kerülni). A scene célja a megbotránkoz-
tatás, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. Mindezt extrém, színes hajakkal, egyedi,
néha már furcsa ruhákkal teszik. A saucy-k is szeretik az extrém ruhákat és hajakat,
de az ízlésesség és az igényesség határain belül. A saucy-k, mint már korábban le-
írtuk, általában vidámak és kedvesek. A scene-nél ezzel szemben azt veszem észre,
hogy megvan egy alap „mindenki hülye csak én vagyok a szép” felfogás, és ezt a be-
nyomást igyekeznek bunkó, sértő bemutatkozásokkal megerősíteni. Remek példa erre
Kiki Kannibal bemutatkozása. (Megnézhetitek a kikikannibal.com-on.)
Most nézzük, hol tartunk most. Amerikában a scene a menő, ott szinte azt se tudják
mi az a saucy, mert annyira szeretnének a modellekre hasonlítani, hogyha választaniuk
kell, inkább a scene-t választják. Itthon pedig valamiért a saucy híre megelőzte a scene-
ét (jellemző egyébként magyarországra, hogy minden egy fél évnyi késéssel ér el
hozzánk), és itt sokkal több saucy van, mint scene. Hogy miért? Valószínűleg azért,
mert lehet, hogy Amerikában bejön az a bunkó stílus, amit a scene kezdett el terjesz-
teni, de itthon ez másképp van. Talán más az életfelfogásunk? Valószínű. De egy biztos,
hogy még sokat fogunk hallani mindkét stílusról, mivel még csak néhány hónapja kezd-
tek elterjedni.

/forrás: My emotion magazin/

Megint játékok!

2008.07.09. 11:54 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

Találtam 3 új öltöztetős játékot...

http://www.dressupwho.com/games/123/emo-girl.html

http://www.dark-maidens.com/tamila.html

http://shidabeeda.deviantart.com/art/Emo-vs-Punk-dress-up-61204630

 

 

újabb szórakozás....

2008.06.18. 18:49 | ~FallenAngel~ | Szólj hozzá!

Valamelyik nap megint lógtam a neten és csodák csodájára mire bukkantam?

http://www.cartoondollemporium.com/flashdolls_emo.html

emoknak, antiknak, és annak aki csak szeret ilyenekkel játszani.

Címkék: zene játék stílus érzelem ruha emo pózer öltöztetős

xXx-Mit jelent?

2007.12.25. 15:42 | ~FallenAngel~ | 12 komment

Ez egy életvitel, mozgalom.

The Straight Edge

Szintén a '80-as, '90-es évek elején alakult ki.

Elítélik a drogot, cigit, általában vegetáriánusok és nem isznak alkoholt. Általában az EMO-k is ehez a mozgalomhoz tartoznak. Az ő jelük az X.

Milyen együttesek zenélnek EMO stílusban?!

2007.12.22. 20:35 | ~FallenAngel~ | 2 komment

 • Alexisonfire        -
 • AFI           -
 • Amor for Sleep                -
 • Anberlin    -
 • At the Drive-in -
B
 • Brand New                  -
 • Bright Eyes                  -
C
 • Coheed and Cambria                    -
D
 • Dashboard Confessional             -
 • Death Cab for Cutie                -
E
 • Emery               -
F
 • Fall Out Boy                   -
 • Finch                               -
 • From Autumn to Ashes   -
 • Funeral for a Friend       -
 •  
H
 • Hawthorne Heights               -
M
 • Mae                                          -
 • Mathcbook Romance  - 
 • Motion City Soundtrack    -
 • My Chemical Romance               -
P
 • Panic! at the Disco                   -
S
 • Saoris   -
 • Saves the Day                     -
 • Silverstein                 -
 • Something Corporat          -
 • Story of the Year              -
 • Straylight Run                 -
 • Sunny Day Real Estate          -
T
 • The Academi is ...           -
 • The All American reject      -
 • The Used                     -
U,V,W,X,Y,Z
 • Underoath              -
 • Weezer      -

EMO szövegek...

2007.12.22. 20:34 | ~FallenAngel~ | 3 komment

 

Úgy érzem teljesen normális vagyok és a hangok is ezt mondják.

Soha ne igyál bele a kutya edényébe, mert lehet, hogy abba már a kisöcséd is beleivott.

Szia te is ezen a vonaton utazol?

A meddőség örökölhető!

Ketten jönnek ki az erdőből. Az egyik futva, a másik a medve.

Sosem késő leszokni a dohányzásról, ezért én még várok egy picit.

Amit ma elhalaszthatsz, azt ne halaszd holnapra!

A kocogás azoknak való, akik nem elég értelmesek a TV-nézéshez.

Tévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.

Ha nem mész el mások temetésére, ők sem mennek el a tiédre.

A nő férfi nélkül olyan, mint a hal bicikli nélkül.

Madarat tolláról, zoknit szagáról.

Kerüld a másnaposságot, maradj részeg!

Nehéz elhinni valakiről, hogy igazat mond, ha mi az ő helyében hazudnánk.

Ha éhes vagy, nyalj sót, akkor szomjas leszel!

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

Inkább csináld holnap! Ma már eleget hibáztál!

Minél hamarabb maradsz le, annál több időd jut az elmaradásod behozására.

Élj úgy, hogy ne kerülj bele a történelemkönyvbe.

Nincs megoldhatatlan probléma, csak túl rövid az élet.

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

Öngyilkossági ügyekben csak olyanoktól fogadok el tanácsot, akinek már sikerült.

Ha ellenségeid lőtávolságon belül vannak, akkor te is.

Érdekes arca van. Érdekes, hogy ez egy arc.

Ha egy ember 40 éves korában úgy ébred, hogy semmilye sem fáj, akkor meghalt.

A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet.
Légy hű magadhoz! Egész életedet vele kell leélned.

Óriási ötletem volt reggel, de nem tetszett.

Az egypúpú tevét az különbözteti meg a kétpúpútól, aki akarja.

Örökké akarok élni. Eddig sikerült.

A dohányzás megrövidíti a cigarettádat.

Messziről jött ember sokára ér ide.

Mindig van két lehetőség. Vagy nincs.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

Ha döntened kell, az is döntés, ha úgy döntesz, hogy nem döntesz.

Aki fél az alkoholmérgezéstől, ne igyon mérgezett alkoholt.

Ma kezdődik életem hátralévő része.

Ne makacskodj, forogj együtt a földdel.

A Földön nincs értelmes élet, én is csak beugrottam.

Miért csak a katonáké legyen az élvezet? Fegyvert mindenkinek!

Ha te mondod, és úgy van, akkor valószínű.

Kifordítva mindenki rózsaszín
.


süti beállítások módosítása