Friss topikok

  • Viktória Leleszi: Faszák (2018.12.23. 19:08) EMO szövegek...
  • Babaa Sceney: @hun0001: Nem a wikipédiát írja ki, hanem azt amit megfogalmaz. Most nem tehet arról hogy hasonló... (2012.05.14. 17:10) Érdekes cikk 2
  • Babaa Sceney: @Noémi diamond: *értsetek, *Scenek, *igazad Van, *vannak, *azt hiszik, * vagdossák, *hát. ~ 15 év... (2012.05.14. 17:02) Folytatás
  • C. G. Jung: Kedves weblap tulajdonos! Ne haragudj a rideg megszólításért, de nem tudom a keresztneved. Elősz... (2011.11.29. 21:44) 2008 májusi történet, amit ma is röhejesnek, bár elgondolkodtatónak tartok
  • Łίttℓè ßrunèttè Andrea: en is irok emo verset ha kellenek az idim:-andi8904 ... (2011.03.25. 13:58) Idézetek

Ajánló

Névnap köszöntő

Kurzor

Free Guitar Pink MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

Linkeffekt

2008 májusi történet, amit ma is röhejesnek, bár elgondolkodtatónak tartok

2009.08.09. 22:12 | ~FallenAngel~ | 1 komment


forrás: index

 

Menőségből lett öngyilkos az emolány

  •  
| 2008. május 8.
A tizenhárom éves tinédzser az emeletes ágyra akasztotta fel magát, nem sokkal azután, hogy hivatalosan is emo vált belőle. Kedvenc együttese a My Chemical Romance volt, de csak pár hete ismerte.

„Rengeteg oldal van, melyeken rózsaszín macikat akasztanak fel. A lányom divatnak nevezte az emót, és azt gondoltam, hogy rendben van ez így. Hannah normális lány volt. Nagyon sok volt a barátja is. Hangulatember volt, de ezt a tinédzser kornak tulajdonítottam” – mondta az anyuka a lányáról. Hannah karatetanár édesapja szerint a lány csuklóján pár héttel korábban vágásokat fedezett fel, és amikor ezt számonkérte tőle, a lánya csak annyit válaszolt, hogy ez az emo beavatás egy része, de megígérte az apjának, hogy sose tesz ilyet többé. Hannah Bond Living Disaster („két lábon járó katasztrófa”) néven volt regisztrált tagja a Bebo közösségi oldalnak, és egy olyan képet töltött fel rá, amin egy emo kinézetű lány volt véres csuklóval. Egy másik képen az iskolai füzete volt, rajta a „ma feladom” felirattal. Hannah végül az emeletes ágyára akasztotta fel magát.

 

A halálesetet követő nyomozásból kiderült, hogy a lány gyakran beszélt barátaival az öngyilkosság bájáról, szépségéről, „glamourjáról”, illetve hogy pár héttel korábban vált nagy rajongójává az amerikai My Chemical Romance nevű emozenekarnak. A Daily Mail arra is felhívja a figyelmet, hogy az együttes Welcome To The Black Parade című lemezén a „fekete parádé” arra a helyre utal, ahova az emók haláluk után kerülnek, valamint hogy van egy dal a lemezen, melyben elhangzik, hogy „noha meghaltál és elmentél / emléked közöttünk, hidd el, tovább él”. Az öngyilkosságot megállapító halottkém szerint az ehhez hasonló esetekben semmi glamour nincsen, viszont annál tragikusabbak. „Rendkívül aggasztónak és veszélyesnek tartom, hogy emokörökben bájos és romantikus színezete van a halálnak” – nyilatkozta a szakértő.

A vizsgálatból az is kiderül, hogy múlt szeptemberben a lány elment egy buliba a fiújával, ám nem engedték meg neki a szülei, hogy ott aludjon, így amikor hazaért, egyenesen a szobájába ment, és azt mondta, megöli magát. A lány nem használt drogokat, illetve alkoholt sem ivott halála előtt, viszont a tanára szerint az önbántalmazás egyre népszerűbb volt az iskolában az emósok körében.

 


személyes vélemény:

Lehet, hogy külföldön történt, de Magyarországon is volt példa hasonlóra, minden bizonnyal. Igazából ez a lány saját döntése volt, úgy gondolom nem kéne  aenére fogni. A lány zene nélkül is megtette volna. Magyarországon a Children of distance nevezetű együttesnek több száma is halálról, öngyilkosságról, és az ezáltali megkönnyebülésről szól, mégse lesz mindenki öngyilkos, aki meghallja. Mert ahhoz, hogy valaki ngyilkos legyen, nem hiszem, hogy kell emo és *emo*zene. Ha valaki öngyilkos akar lenni, az megteszi. Az se bizto, hogy a fent említett Hannah menőzsből lett volna öngyilkos. Mellette lehet, hogy volt egy ok, amit se családja, se barátai, se tanárai nem tudtak. A tanár is jön azzal, hoy menő lett a karvagdosás... Menő lett, mert jött az emo hullám, senki se tudja honnan. Egy őrült, akinek festett szeme volt- biztos vagdosta az ereit és *emo*zenét hallgatott, aztán ez lett a menő... Aztán mégis mi az emo zene? Honnan jött? És hogy lett a neve emozene?  Azelőtt is volt zenéje az öngyilkosoknak... Az öngyilkosok himnuszának hívták, és több országban be is tiltották öngyilkossági hullám miatt. Aztán film zene lett belőle. De amikor a film létrejött ( Szomorú vasárnap '99 ) még nem nevezték a fél világot emonak...

                                                      ----//----

A bejegyzés trackback címe:

https://emo4everybody.blog.hu/api/trackback/id/tr411299126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C. G. Jung 2011.11.29. 21:44:37

Kedves weblap tulajdonos!

Ne haragudj a rideg megszólításért, de nem tudom a keresztneved.

Először is engedd meg, hogy bemutatkozzam: Magyari Ferencnek hívnak, Tiszaújvárosban (Borsod megye) lakok, 28 éves vagyok. A Miskolci Egyetem kulturális antropológia szakán tanulok, immár harmadik éve. Tanulmányimmal kapcsolatban kérem a segítséged! Az egyik szemináriumi óra keretében egy szubkulturális kisebbség tanulmányozását választottam, nevezetesen az emot. Egy interjút szeretnék készíteni veled online formában msn-en vagy facebookon. Arra lennék kíváncsi, mióta vagy emo, miért lettél az, mit szól hozzá a környezeted (szülők, barátok, ismerősök stb.), hogyan jelenik ez meg a mindennapjaidban, mi áll az egész emo ideológia hátterében, mit fejeztek ki, mit üzentek vele a társadalom irányába stb., melyet beleépítenék a dolgozatomba. Mindez kb. egy órát venne igénybe és természetesen személyed kiléte titokban marad, névtelenséged biztosítom - ha ezt akarod. Bízom benne, hogy tudsz rám időt szakítani! Szerdán vagy csütörtökön este, 18:00 után érek rá. Jobb lenne szerdán elkészíteni az interjút, ha van rá mód.
Előre is köszönöm segítséged!

Facebook elérhetőségem: Magyari Ferenc, Tiszaújváros, 28 éves
MSN címen: bekkencs@msn.com
E-mail címem: magyari23@freemail.hu
süti beállítások módosítása